Απόβαση των αγροτών στην Αθήνα

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες για το συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. «Τα μέτρα που θέλουν να φέρουν είναι καταστροφικά. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη σύμπνοια ανάμεσα στους αγρότες από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη και αυτό γιατί έχουμε φθάσει στα όρια μας» δηλώνει στο Enikonomia.gr ο Χρήστος Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.


Ισοπέδωση του πρωτογενούς τομέα

Οι αγρότες μιλούν η επικείμενη κινητοποίηση θα είναι η πιο δυναμική των τελευταίων ετών καθώς τα νέα μέτρα αφενός θα εξοντώσουν την πρωτογενή παραγωγή, αφετέρου θα εξανεμίσουν το ήδη πενιχρό τους εισόδημα. «Μόνο η συλλογική δράση φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και εμείς στις 18 Νοεμβρίου θα συμμετέχουμε μαζικά Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο αγώνας δεν γίνεται μόνο για τους αγρότες αλλά και για τους 10 εκατομμύρια καταναλωτές που θα πληγούν και αυτοί» συμπληρώνει ο Χρ. Γκόντιας.

Στον χορό των κινητοποιήσεων θα μπει και η Πρωτοβουλία Αγροτών εκπροσωπώντας 62 αγροτικούς συλλόγους που δηλώνουν πανέτοιμοι για το αγροτικό συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα. «Περιμέναμε να δούμε τις κινήσεις και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης για να αποφασίσουμε την ημερομηνία συγκέντρωσης μας. Ως τότε γίνονται κινητοποιήσεις κάθε μέρα σε διαφορετική περιοχή με απώτερο σκοπό την κάθοδο μας στην Αθήνα στις 18 του μηνός. Η δύναμη, ο παλμός και η μαχητικότητα των αγροτών είναι τα σημαντικότερα στοιχεία της διαδήλωσης μας και από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Αυτό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση στην κοινωνία είναι πλασματικό. Στην πραγματικότητα οι αγρότες φορολογούνται υψηλότερα από το 13% αφού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα έξοδα τους. Δυστυχώς, η όποια επιπλέον επιβάρυνση στους αγρότες ενδέχεται να ισοπεδώσει όλο το σύστημα» αναφέρει ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Έπεται συνέχεια

Την ίδια ώρα συνεχίζονται δυναμικά και οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Λάρισας δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. «Υπάρχει οργή και αγανάκτηση για τη φορολογία των αγροτών. Εμείς πιστεύουμε ότι συντονισμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση ουσιαστικές λύσεις αλλιώς κινδυνεύουν να αφανιστούν δεκάδες αγροτικές οικογένειες. Είμαστε ακόμη υπό συζήτηση για την 18η Νοεμβρίου διότι συνεχίζουμε καθημερινά τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σίγουρα όμως ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου» δηλώνει ο Μαρούδας Ρίζος, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.