Πάνω από 9 εκατ. ευρώ οφείλει στη ΔΕΥΑΗ το ένα τέταρτο των Ηρακλειωτών



Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα υδρόμετρα τα τελευταία τρία τρίμηνα σε σύνολο 54.000 σε ολόκληρο τον δήμο Ηρακλείου, φτάνουν τα 16.200 υδρόμετρα με συνολικές οφειλές 9.320.000 ευρώ.

«Είναι πραγματικά πολύ μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που οφείλει τους λογαριασμούς ύδρευσης στη ΔΕΥΑΗ. Δίνουμε καθημερινά αγώνα να μαζέψουμε τις οφειλές, κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν» αναφέρει στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στο ekriti.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νικος Φακουρέλης.

Υπάρχουν καταναλωτές που οφείλουν πάνω από 5 ή 6 χρόνια και δεν έχουν όλοι οικονομικό πρόβλημα, απλά κάποιοι δεν θέλουν να πληρώσουν. Οι περισσότεροι από αυτούς καταφεύγουν σε διακανονισμό των οφειλών μετά από πιέσεις που τους ασκεί η υπηρεσία μας η οποία παρέχει και εναλλακτικές στους οικονομικά ασθενής, μακροχρόνια άνεργους ή στους αρρώστους, κάνοντας μείωση της προκαταβολής από 20% στο 10%, τονίζει ο πρόεδρος.

Και ολοκληρώνει με το σύνολο των δόσεων που μπορεί κάποιος να εξοφλήσει: "Ανάλογα το ποσό ο διακανονισμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 40 δόσεις. Με αυτή την πολιτική υπάρχει αύξηση της εισπραξιμότητας από πέρυσι που φθάνει το 10%, δυστυχώς οι πολίτες ειδικά αυτοί που οφείλουν αρκετά φοβούνται το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής του υδρομέτρου τους και αυτό τους αναγκάζει να ανταποκριθούν άμεσα στα ενημερωτικά αυτοκόλλητα που τους βάζουμε στις πόρτες των σπιτιών του αλλά και στα τηλέφωνα που κάνουμε προκειμένου για να τους το υπενθυμίσουμε..."

Μάρα Μπέκα