“Γιατρός” με… πλαστό πτυχίο δούλευε σε νοσοκομείο της Κρήτης – Τώρα διδάσκει σε ΙΕΚ!


Την παράνομη οδό προτίμησε ένας τελειόφοιτος φοιτητής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να παρακάμψει το «αγκάθι» της απόκτησης πτυχίου και να εργαστεί ως
γιατρός χωρίς καν να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Έχοντας φτάσει στο τελευταίο έτος της Σχολής αλλά βλέποντας ότι δεν είχε πολλές ελπίδες να πάρει πτυχίο προτίμησε να… πλαστογραφήσει ένα ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Εκ του αποτελέσματος, μάλιστα, φαίνεται ότι τα κατάφερε αφού δούλευε επί πέντε ολόκληρα χρόνια σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Μια καταγγελία που είχε υποβληθεί το 2014 στην Κοσμητεία του Πανεπιστημίου, αποτέλεσε την αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης που είχε ξεκινήσει το 2009.

Ο τότε τελειόφοιτος φοιτητής προσκόμισε το πλαστό πτυχίο στην ιδιωτική κλινική, αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε την κομπίνα και έτσι προσελήφθη.

Η απάτη, όμως, αποκαλύφθηκε και του ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Για αδιευκρίνιστους λόγους, όμως, δεν του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και ο κομπογιαννίτης όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά παραποίησε κι άλλα πιστοποιητικά, καταφέρνοντας να προσληφθεί σε ΙΕΚ της Κρήτης, στον τομέα παροχής πληροφοριών αναζωογόνησης της ζωής.

Αυτή τη φορά, όμως, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ ενημερώθηκε και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα διαγράψει τον φοιτητή από τα μητρώα του. Σε βάρος του σχηματίστηκε και δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.