Αθωώθηκε ο Λαυρεντιάδης για την επίθεση στον κρητικό επιχειρηματία

Αθώους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 6 συγκατηγορούμενούς του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα, σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.
Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας αθώωσαν ομόφωνα τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε συγκατηγορουμένους του ενώ για τον έναν η απόφασή τους ήταν κατά πλειοψηφία (4-3) για κάποιες εκ των πράξεων που του αποδίδονταν.
Η υπόθεση
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ξενοδόχου σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου 2012, όταν στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη έφτασε μια γλάστρα παγιδευμένη με εκρηκτικά .Για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί σε δίκη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης και άλλα έξι άτομα.
Ο ίδιος ο Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης πάντως ενώπιον της ανακρίτριας που διενήργησε την κύρια ανάκριση της υπόθεσης είχε υποστηρίξει ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.
«Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων απέτυχε παταγωδώς. Αποδόθηκε Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια» δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης. «Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέας μας από κοινού με τους άλλους δυο συνήγορους του κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντοπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη.Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».
Της Άννας Κανδύλη, real.gr