ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΣ !! ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!



H Εθνική Μονάδα Δουβλίνου σημειώνει ότι 4.415 είναι τα αιτήματα ευρωπαϊκών κρατών (κυρίως της Ουγγαρίας) για την επιστροφή στην Ελλάδα ισάριθμων μεταναστών.

Το 97% των αιτημάτων βασίζεται στο κριτήριο της πρώτης χώρας εισόδου, ωστόσο μόλις τρία άτομα επιστράφηκαν στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Τι κάνουμε με το προσφυγικό;» που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου, υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις από τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την αποδοχή των αιτημάτων της Ελλάδας για μετεγκατάσταση.

«Πέραν του γεγονότος ότι η αποδοχή των αιτημάτων για μετεγκατάσταση διαρκεί μέχρι έξι μήνες, τα περισσότερα κράτη μέλη δεν έχουν προνοήσει για την δημιουργία επαρκών θέσεων υποδοχής και ζητούν να αναβληθεί η μεταφορά των αιτούντων», σημειώνει.

Το 2016 η Υπηρεσία Ασύλου κατέγραψε 51.091 αιτήματα διεθνούς προστασίας. Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2016 έγιναν 21.431 αιτήσεις για μετεγκατάσταση, ενώ αντίστοιχα τα υπόλοιπα κράτη μέλη προσέφεραν 13.634 θέσεις.